Voedselbankactie in de Veertigdagentijd

voedsel

Vanaf de Eerste zondag van de Veertigdagentijd (26 februari) tot en met Palmzondag (2 april) zullen we wekelijks bij de zondagsvieringen producten inzamelen voor de Voedselbank aan de Lutmastraat (De Pijp). Deze voedselbank bediend een groot deel van Zuid, waar we als parochiegemeenschap middenin staan. 

Delen van wat we over hebben

De Veertigdagentijd staat traditiegetrouw in het teken van inkeer en bezinning, maar we mogen ook stilstaan bij datgene waar we dankbaar voor zijn en waarin we onszelf gezegend weten. Het is dan ook een goede periode van het jaar om te delen van dat waar we genoeg aan hebben of iets van over hebben. De producten voor de voedselbank maken dit concreet en tastbaar, we brengen ze mee en we weten dat ze op een goede bestemming komen. Door de producten vooraf aan de viering te verzamelen en ze tijdens de opdracht van de gaven naar het altaar te brengen, bieden we ze God en de wereld aan en bidden we om zegen voor hen die deze gaven zullen ontvangen.

Dit is er nodig…

De deelnemers van de voedselbank kunnen uw hulp goed gebruiken in de vorm van houdbare producten. Deze blijven voor een lange tijd goed en zijn makkelijk te vervoeren. Denk hierbij aan de volgende dingen:

  • Olijf- of zonnebloemolie
  • Blikgroenten (zoals bonen, mais, enz.)
  • Knakworsten in pot of blik (rund, kip, vega)
  • Broodbeleg in een potje (pindakaas, jam, chocopasta)
  • Basis voor een maaltijd zoals rijst, bulgur, pasta en quinoa
  • Suiker en zout
  • Soep in blik.

Dus heeft u nog wat van deze producten over, of kunt u een extra potje of pakje afrekenen bij de supermarkt, dan houden we ons graag aanbevolen. Denkt u eraan dat de verpakking nog verzegeld is? Alvast bedankt voor uw hulp!