Vastenactie informatiemiddag

De vastenactie voor dit jaar is bestemd voor het bisdom Nampula in Noord-Mozambique. Ten noorden van Nampula ligt de regio Cabo Delgado waar een conflict is uitgebroken. Het bisdom zet zich op verschillende wijzen in voor de opvang van vluchtelingen.

Op 1 mei komt Mirjam Boswijk ons iets vertellen over Mozambique. Zij is voor kerk in Actie relatiebeheerder voor een paar Afrikaanse landen, waaronder Mozambique. Ze heeft in Mozambique gewoond en gewerkt. Vanuit Kerk in Actie staat ze in contact met de bisschop van de Anglicaanse kerk in Nampula en met een predikant van een protestantse kerk in Nampula. Ze komt vertellen over Mozambique en de conflictsituatie in het noorden en kan achtergrondinformatie geven over de situatie in Mozambique.

Wilt u meer weten over Mozambique en wie we met de vastenactie ondersteund hebben. Kom dan ook op 1 mei a.s. naar de Oud-Katholiek in Amsterdam. We beginnen rond 12:00 uur (na de viering van 10:00).