Muziek op de zaterdagmiddag: Photonen zingt ‘Muziek na de Markt’

Zaterdag 17 juni 2017, 16.00 uur zingt Photonen vocaal ensemble onder leiding van Jeroen Spitteler het programma ‘Muziek na de Markt’. Het programma, met een titel die een knipoog geeft aan de bezoeker van de nabije Albert Cuypmarkt, nodigt uit tot een moment van verstilde muzikale schoonheid en contemplatie. In een concert van een uur zingt Photonen a capellawerken uit diverse perioden.

 

Op het programma staan oude polyfonie van Josquin, Guerrero en Sweelinck, de 19de eeuwse juweeltjes Ave Maria en Locus iste van Anton Bruckner, en uit de twintigste eeuw de Missa Brevis en Prière van Ton de Leeuw. Een nog relatief onbekend werkje is Bloem der Bloemen. Tekst en melodie dateren uit de 15de eeuw. De aansprekende, eenstemmige melodie werd geschreven door een anonieme componist, en is gearrangeerd voor meerstemmig koor door Jeroen Spitteler.

 

Al met al een programma waarbij de luisteraar naderhand met verlichte tred zijn of haar weg kan vervolgen.

 

Toegang vrij, giften welkom bij uitgangscollecte.

Meer info via: www.photonen.nl