Uitnodiging lezing op 5 juli in Utrecht

U bent van harte uitgenodigd voor de lezing ‘Maria revolutionair: de Maagd van Balintawak’ door Mariefe Revollido. De ‘Birhen ng Balintawak’ is een bijzondere Filipijnse vorm van Maria die een rol speelt in de worsteling van het Filipijnse volk voor zijn eigen waardigheid. Mw. Revollido is docent aan Aglipay Central Theological Seminary (Urdaneta, Filippijnen) en schrijft een proefschrift over dit onderwerp. De lezing is op 5 juli in Utrecht om 19.30. Details kunt u hieronder vinden en via deze link.


Wil de ware Maria opstaan? Op de Filippijnen worden er veel verschillende Maria’s vereerd, vaak in verband met wonderen. De Birhen ng Balintawak (de Maagd van Balintawak) is een uitzondering: zij staat voor het Filipijnse volk dat voor zijn waardigheid opkomt. In een unieke lezing laat Mariefe Revollido zien wie deze Maria is, wat ze betekent en waarom ze van belang is.

Over de spreker: Mariefe Revollido, MA, ABD is docent aan het Aglipay Central Theological Seminary in Urdaneta City (Filippijnen), een seminarie van de Iglesia Filipina Independiente. Ze schrijft een proefschrift over Filipijnse mariologie, in het bijzonder de Birhen ng Balintawak.
                                               
De Iglesia Filipina Independiente (IFI) is een zelfstandige katholieke kerk in de Filippijnen in gemeenschap met de Oud-Katholieke Kerk. Tussen oud-katholieke theologische instellingen en de opleidingen van de IFI is er regelmatig uitwisseling. Via de bisschoppelijke commissie St. Paulus (missie en diaconaat buitenland) van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland worden de opleidingen van de IFI sinds tientallen jaren ondersteund.
 
Datum/tijd: 5 juli 2017, 19.30-21.00, – Locatie: Activiteitenkamer Oud-Katholieke parochie Utrecht, Willemsplantsoen 3 (ingang rechts van de kathedrale kerk), Utrecht. Aanmelding bij Peter-Ben Smit, p.b.a.smit@uu.nl, vrijwillige bijdrage in de kosten ter plekke.
 
Na de lezing is er gelegenheid om om 21.15 de completen te zingen in de kathedrale kerk van St. Gertrudis, afgesloten met het ‘Salve Regina’, een Westerse devotie tot Maria.
 
Organisatie: Oud-Katholieke parochie Utrecht; St. Paulus, missie en diaconaat buitenland; leerstoel ‘Oude katholieke kerkstructuren’ (Universiteit Utrecht).