Opnieuw Kerstactie Syrische Kinderbijbels

Ook dit jaar hebben een aantal leden van onze kerk het initiatief genomen om samen met de Anglicaanse Kerk Utrecht een Kerstactie Syrische Kinderbijbels in gang te zetten. Vorig jaar konden dankzij de actie 200 kinderen een kinderbijbel ontvangen! Sinds vorig jaar zijn er echter weer vele nieuw gevluchte Syrische kinderen bijgekomen. Ook aan hen wordt graag met Kerstmis een eigen kinderbijbel gegeven. 

In Glane bij Enschede ligt het Syrisch Orthodoxe klooster Mor Ephrem. Sinds 1981 wordt van hieruit veel hulp geboden aan de Syrische vluchtelingen in Nederland (en Duitsland) bij hun integratie in de samenleving. Ook op religieus gebied zijn er allerlei projecten om de vaak getraumatiseerde vluchtelingen en hun kinderen zo goed mogelijk op te vangen en te ondersteunen in het weer oppakken van hun leven. Bovendien wil het klooster komende tijd AZC’s langsgaan om ook de ouders religieuze literatuur ter bemoediging aan te bieden. Dit kost veel geld, geld dat het klooster zelf niet allemaal kan opbrengen. De kinderbijbels kosten b.v. al  € 25 per stuk. Vandaar dat de actie ook dit jaar gehouden wordt. Klik hier voor de folder met nadere informatie.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 23 november 2016