Muziek op zaterdagmiddag 19 maart – Capella Morhange

Aan de vooravond van en in de Goede Week zal Capella Morhange weer twee keer zesstemmige Responsoriën voor de Witte Donderdag van Gesualdo da Venosa (1560-1613) uitvoeren. Op zaterdag 19 maart om 16.00 uur in de oud-katholieke kerk aan de Ruysdaelstraat 39 en op Goede Vrijdag 25 maart om 16.00 uur in de Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14, Amsterdam. De toegang is vrij, na afloop is er een uitgangscollecte. U bent allen van harte welkom. 

 
Capella Morhange houdt deze jaarlijkse traditie al zo’n dertig jaar vol en zingt dit jaar deze moeilijke maar prachtige muziek voor het eerst onder leiding van haar inspirerende nieuwe dirigent: Enrico Ruggieri. Dit jaar wordt ook een deel van de bijbehorende gregoriaanse antifonen, de Lamentationes van Jeremia, als tussenzangen gezongen.