Kinderkerkpost: Maria Lichtmis – een lichtje voor een ander

Hoe kun je op een afstand voor iemand zorgen? Daar hadden we het 7 februari over in de kinderkerk. Het kan door een brief te sturen, een mailtje, een telefoontje, een app-je, een facbookbericht, of gewoon door aan iemand te denken. Maar je kunt ook een kaarsje voor iemand opsteken en een wens of zelfs een gebedje opzeggen. En dat deden we met z’n allen: met Morris & Charlie, Maurice, Nathan en de 1-jarige Lorenzo. In de mis werden door pastor Peter-Ben de kaarsen gezegend en daarna liepen we met alle aanwezigen in optocht door de kerk. In de kinderkerk hoorden we hoe baby Jezus werd gezegend door priester Simeon. Als het ware gaf Simeon een stukje kracht, een stuk licht aan Jezus, die zelf het Licht is voor de wereld. Zo mochten bij ons, alle kinderen kiezen aan wie zij hun kaarsje, hun lichtje, hun wens wilde doorgeven: aan Oma? Aan hun vader, of aan hun hondje? Alles mag, alles kan, en alles werd gedaan. We knutselden de mooiste kaarsenstandaards. En Iny leerde zelfs aan iedereen een echt liedje rondom het doorgeven van licht, want daar ging het allemaal om vandaag.

Iedereen bedankt voor alle voorbereiding! 
Wil je erbij zijn de volgende keer: kom dan langs op zondag 20 maart, we gaan dan Palmpasenstokken versieren!
Je bent van harte welkom! 
Met hartelijke groet,
namens het hele kinderkerkteam, 

Roeland en Iny