Verslag kloosterweekend Megen

Zeven mensen, vijf oud-katholiek, één rooms-katholiek en één remonstrant, van jong tot net gepensioneerd, hadden een bijzonder kloosterweekend in Megen. De zusters in Megen, Clarissen, zingen mooi, koesteren de stilte, schenken kruidenthee uit eigen tuin en eten hostiesnippers in de soep. Want wie hosties bakt, houdt snippers over en brood van Moeder Aarde gooi je niet weg.  In het Evangeliegesprek over de evangelielezing durfden twee zusters over hun eigen hoop en twijfel te spreken. En over de oud-katholieken wilden zij graag meer weten: qua denken en beleving bleken we elkaar weinig te ontlopen. Ieder van ons vond rust en inspiratie: tijdens de emmaüswandeling langs de Maas, in de vieringen of op de eigen kamer. Ook het samenzijn was aangenaam. Voor herhaling vatbaar!

 

Marieke Ridder, assisterend-pastor Amsterdam