Het internationale oud-katholieke jongerencongres van 18-21 september 2014 in Utrecht, Nederland

De congres-editie van 2014 belooft een speciale te worden. Natuurlijk omdat het een lang weekend is en omdat de viering van 125 jaar Unie van Utrecht wordt gevierd. Maar ook omdat er, parallel aan het congres, een jongerencongres plaatsvindt en we hopen dat jij daar bij bent!

Het jongerencongres is bedoeld voor alle jongeren vanaf 12 jaar tot een jaar of 20. We slapen in een jeugdherberg in de buurt van Utrecht en hebben daar alle ruimte om ons eigen programma te doen. Wel sluiten we natuurlijk af en toe aan bij het programma van het reguliere congres, soms voor een workshop, soms voor een viering en soms voor een diner J

Daarnaast hebben we onze eigen programmaonderdelen; onder andere kampvuur, discussies, een project in de binnenstad waarbij we onze handen uit de mouwen moeten steken en een blik op de toekomst…

We hopen op veel jongeren vanuit alle landen van de Unie zodat we er ook daadwerkelijk een internationaal jongerencongres van kunnen maken.

Benieuwd? Hou de officiële website in de gaten (www.okcongres2014.com) en meld je aan zodra dat kan!

Vragen? Mail me: jutta@okkn.nl

Meer informatie? Klik hier.

 

Groet, 

Jutta Eilander

Jongerenpastor Oud-Katholieke Kerk Nederland


 

Praktische informatie

Wat: Internationaal Oud-Katholiek Jongerencongres, onderdeel van het Internationale Oud-Katholieken Congres.

Wanneer: 18 september ’s middags tot en met 21 september 2014 ’s middags. Instromen op 18 september ’s avonds of 19 september ’s avonds is ook mogelijk.

Voor wie: alle oud-katholieke jongeren en hun vrienden van 12 tot en met 20 jaar

Waar: in Utrecht, Nederland

Wie komen er: hopelijk jongeren uit alle landen van de unie van oud-katholieke kerken, de Unie van Utrecht. Dat wil zeggen; Duitsland, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Kroatië, Frankrijk en Nederland.

Waarom zou jij nou komen: omdat het de mogelijkheid is om jongeren van jouw leeftijd uit jouw kerk uit een ander land te ontmoeten, samen te praten, plezier te maken en elkaar goed te leren kennen. Te weten dat, al is onze kerk klein, we staan niet alleen.

Wat kost het: 95,- , incl. verblijf, eten en drinken, excursie etc, exclusief de reis van je woonplaats naar Utrecht.

Waar kun je je aanmelden: op de website van het congres: www.okcongres2014.com, vanaf januari 2014.


Ervaringen van deelnemers en organisatoren

‘Tot het congres had ik me nooit zo betrokken gevoeld bij de internationale gemeenschap; wat heb je tenslotte met elkaar te maken, of wat zou je elkaar te vertellen hebben? Nou, best veel dus! Doe dus mee met het jongerenprogramma en laat je verrassen door toffe ontmoetingen,  nieuwe inzichten en genoeg gespreksstof om nachten over door te kletsen…als leiding van de jongerenclub van het congres in Zürich kan ik vooral dat laatste oprecht beamen! Die uren slaap moet ik nog steeds inhalen…’ Jillis

                                                                      

‘Ik ben Floris Wagenaar, 18 jaar en scholier in Zoetermeer. Op het jongerencongres 2010 was ik een van de deelnemers. Het was heel mooi met oud-katholieke jongeren, uit andere Europese landen te praten over kerk & geloof en elkaar beter te leren kennen. Het lijkt misschien eng om je aan te melden om meerdere dagen met mensen die je nog niet kent door te brengen. Gelukkig maar dat het een ontzettend leuke groep mensen was en daarmee ook een reuze gezellige tijd.’                           

                              

‘ We hebben gewoon zin in het volgende congres en om onze vrienden uit het buitenland weer te zien!’ Jasper en Ruth