11 december: Christelijke meditatie

Vanaf september is er iedere maand gelegenheid voor christelijke meditatie in de oud-katholieke parochie. Dit zal plaats vinden op iedere tweede woensdag van de maand, van 20.00 tot 21.00 uur. De eerstvolgende avond zal plaatsvinden op 11 december. Aanmelden is mogelijk via pbajsmit@gmail.com


Hoewel men bij meditatie vaak denkt aan oosterse religies en meditatietechnieken,  is ook in de christelijke traditie altijd gemediteerd, in het bijzonder binnen de monastieke traditie.  De laatste decennia is christelijke meditatie herontdekt en vindt het ook nieuwe uitingsvormen.

Theologe Marieke Ridder, die eerder meditatietrainingen verzorgde, zal maandelijks de meditaties leiden. Iedere avond wordt ruim tijd vrijgemaakt voor ontspanningsoefeningen en voor meditatie in stilte. Afwisselend komen meditatievormen aan bod als het Jezusgebed, Lectio Divina, Centered Prayer en Beeldmeditatie.

Woensdag 11 december, van 20.00-21.00 uur zullen we stiltemeditatie en schriftmeditatie beoefenen. Voor het eerst dit seizoen in de gerenoveerde oud-katholieke kerk van Amsterdam, die er ongetwijfeld prachtig uit is gaan zien. 

 
Locatie: Ruysdaelstraat 37, 1071 XA Amsterdam, (ingang: Pieter Baststraat)