. Kinderkerkpost 18

Kinderkerkpost: 3 maal is scheepsrecht !

Sint Maarten, Sinterklaas en …
Wat een drukke week was het voor iedereen. Op vrijdag liepen de kinderen met lampionnen langs de deuren en in de hoop snoep te krijgen met Sint Maarten. Op zaterdag was er de intocht van Sint Nicolaas. Om tenslotte op zondag in de kinderkerk het verhaal te horen van wederom iemand die zorg had voor anderen: De Barmhartige Samaritaan. Waarlijk, driemaal is scheepsrecht!

Een kinderkerk vol discussie
Nathan, Morris & Charlie en Maurice bedachten of ze ook iemand zouden helpen die ze niet kenden. Zo eenvoudig was dat niet. De antwoorden waren heel wijs: “Ik mag niet met vreemden mensen meegaan”, “ ik zou mijn moeder halen”. Ook op de vraag aan wie ze een euro zouden geven, werd druk gespeculeerd. Aan arme mensen in Afrika: daar was iedereen het uiteindelijk over eens. We sloten deze kinderkerk af met het tekenen van het stripverhaal van de Barmhartige Samaritaan.

Volgende kinderkerk: over 4 weken
De volgende kinderkerk is over 4 weken op zondag 18 december en staat dan geheel in het teken van kerst. Jullie zijn allen van harte welkom. Graag tot dan !

Roeland en Emma
Coördinatie kinderkerk