. Italiaanse missionaris doodgeschoten op mindanao, Filippijnen

FILIPPIJNSE RAPT “ meneer de President” tijdens OCCUPY AMSTERDAM

 

 

BRUSSEL (KerkNet/Asianews) – De Italiaanse missionaris Padre Fausto Tentorio (59), die al 32 jaar in de Filippijnen actief is, is 17 oktober omgebracht in het Zuid-Filippijnse Mindanao. De pater staat bekend als voorvechter van de rechten van de arme bevolking en als een felle tegenstander van de mijnbouw, die zowel het milieu als de plaatselijke gemeenschappen bedreigt. Een onbekende schoot de priester twee kogels door het hoofd, toen hij op weg was naar een ontmoeting met andere priesters. Volgens Italiaanse kranten is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de moord. Maar de plaatselijke gemeenschap gaat ervan uit dat hij werd vermoord wegens zijn verzet tegen de mijnbouw. De Italiaanse missionaris is de derde priester die sinds 1985 wordt vermoord op het eiland Mindanao.

Bron:http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=102777

 

NFS persbericht, Amsterdam, 19 oktober 2011

 

‘Occupy Amsterdam’organiseerde afgelopen 15 oktober in een aantal steden in Nederlandprotestbijeenkomsten. Mensen demonstreerde tegen de sociale en economischeongelijkheid, tegen de zucht naar winst van banken en bedrijven ten koste vanhet welzijn van de gewone mensen en tegen de overheersingoorlogen. Op hetBeursplein voor de Amsterdamse Effectenbeurs waren ruim 2000 mensen bijeengekomen.

 

De 14-jarige Filippijnse Marikit Saturay voerdede Nederlandse rap “Meneer de President” uit, waarin ze depresident van de Filippijnen verantwoordelijk stelde voor de nog steedsvoortgaande buitengerechtelijke executies, de politieke gevangenen en andereernstige mensenrechtenschendingen