Nog vier maanden tot Zürich, wie gaan er vanuit Amsterdam op pad?

Wie gaat mee naar Zürich?

1530e Internationaal Oud-Katholieken Congres 9-13 aug. 2010

De speciale website is actief met  Nederlandse versie. In alle parochies is materiaal over het komende congres verspreid. In augustus 2010 vindt in Zürich (Zwitserland) het 30e Internationaal Oud-Katholieken Congres plaats. Thema “Met vreugde zullen jullie uittrekken” (Jesaja 55,12.) Zorg dat uw aanmelding op tijd is ontvangen! Het Collegiaal Bestuur heeft besloten de deelname aan het 30e Internationaal Oud-Katholieken Congres te stimuleren met een subsidie op de congreskaart (CHF 360). Reis- en verblijfkosten komen wel voor rekening van de deelnemers.
Als u al bezig bent met de planning van de zomer: reserveer 9 t/m 13 augustus 2010.
We willen ons bezighouden met de centrale vraag welke kracht en mogelijkheden humor en levensvreugde bieden voor ons geloof, onze spiritualiteit en onze gemeenschap. We willen een opgewekte visie ontwikkelen, die ons persoonlijk en als gemeente in beweging brengt.
In onze overtuiging en onze houding willen wij innerlijk en uiterlijk groeien..

De deelnemers worden uitgenodigd zich in drie forums vanuit verschillende benaderingen in het thema te verdiepen. Ze kiezen hun persoonlijke ingang: referaat en gesprek, op de beleving gerichte, creatieve activiteiten of concreet diaconaal handelen om zo de vreugde van ons geloof te ervaren en te vieren. Verder belangrijke onderdelen van het programma zullen de kerkdiensten en onderlinge ontmoeting zijn.

De plaats van het congres is de Augustijnenkerk van de christkatholische gemeente Zürich, gelegen in het hart van de oude stad.

Internationale Oud-Katholieken Congressen worden al sinds 1890 regelmatig georganiseerd en vinden iedere vier jaar plaats. Het doel van deze congressen is dat leden van alle oud-katholieke kerken van de Unie van Utrecht samenkomen, het onderlinge contact onderhouden en zich in een thema verdiepen.

Ervaren deelnemers hebben geen verdere aanbeveling nodig. Voor degenen die nog nooit bij een congres waren: kom! Een zeer open, kosmopolitische stad, interessante mensen en spannende, opgewekte thema’s wachten op u. Dat alles zal het Internationaal Oud-Katholieken Congres 2010 tot een onvergetelijke belevenis maken.

De speciale website is actief met  Nederlandse versie., lees ook de aanvullende informatie in Ons Klankbord 575.

Mocht je overwegen om mee tegaan, meldt dat dan even aan de pastoor.