Kerkennacht aan de Gracht

oecum.activiteit zie: www.kerkennachtamsterdam.nl

15  

In ‘Kerkennacht aan de Gracht’ staan op zaterdag 22 mei van 19.00 tot 23.00 uur de deuren open van negen kerken aan de gracht, bijvoorbeeld van de Keizersgrachtkerk, Westerkerk, de Noorderkerk

en de Krijtberg aan het Singel. Orgelconcerten, rondleidingen, pastorale gesprekken, debatten en jongerenactiviteiten staan onder andere op het programma.

Het doel van de Kerkennacht is om Amsterdammers kennis te laten maken met de bijzondere kerkenpracht aan de gracht en met de verschillende kerkgenootschappen die in die kerken samenkomen: met hun spiritualiteit, activiteiten en gebouwen.

Stel zelf uw route samen

U kunt in de Kerkennacht kiezen: onder leiding

van deskundigen op het gebied van kerk en architectuur wandelt u van kerk naar kerk.

Of u laat zich vervoeren met de rondvaartboot en stapt uit bij de kerken, die u wilt bezoeken.

U kunt ook een barmhartigheidswandeling maken langs sociale en diaconale organisaties onder leiding van een echte diaken. Maar de fiets pakken en uw eigen route samenstellen kan ook. U begint, waar u wilt. De Keizersgrachtkerk organiseert ‘blind dates’ met bekende en onbekende Nederlanders. Verhalenvertellers vertellen hun wereldverhaal, dat zij belangrijk vinden om aan de wereld door te geven. In de Westerkerk is er een vesper met plaats en tijd voor gebed, verstilling, muziek en meditatie. Het ‘Onze Vader’ wordt in acht talen gebeden. Voor en na de vesper is er een rondleiding door de Westerkerk, die wordt afgesloten met orgelspel. In de Noorderkerk gaat predikant Paul Visser met bezoekers in gesprek over het hoe en waarom van Pinksteren, het feest dat de kerk viert op de zondag aansluitend op de Kerkennacht, 23 mei. U kunt ook mee met een rondleiding door de Noorderkerk. De organist bespeelt het bijzondere Knipscheerorgel.