5 – Kinderkerkpost: Maria Lichtmis

zondag 31 januari

  

Alsof de duvel ermee speelt: net als bij de vorige kinderkerk was geheel Amsterdam afgelopen zondagochtend gehuld in een dikke laag sneeuw. Maar dat verhinderde Morris & Charlie, Joelle & Cassandra, Maurice en zijn moeder Emma, en Nathan met zijn vader Martin & Oma Babs niet om te komen naar de speciale kinderkerk rondom Maria Lichtmis.

Kaarsenoptocht en sneeuwklokjes

   

En ze waren niet voor niets gekomen! Alle mensen in de kerk, met de kinderen voorop, mochten met een brandende kaarsje in een echte processie door de kerk lopen. Het was een prachtige gezicht. Daarna begon de kinderkerk. Daar hoorden de kinderen het verhaal van de oude Simeon die Jezus een bijzonder leven voorspelt. En omdat Maria Lichtmis het feest van de naderende lente is, hebben de kinderen met behulp van kaarsvet sneeuwklokjes gemaakt die uit de sneeuw te voorschijn kruipen. Toepasselijker kon het niet: zo was er sneeuw binnen en buiten!

 

Volgende kinderkerk: Palmpasen

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de volgende kinderkerk op zondag 28 maart om 10.00 uur.  Dan vieren we palmpasen. Let op: we beginnen dan op zaterdag 27 maart en maken dan een heuse palmpasenstok. Mis het niet en geef je op bij Roeland Dekkers: rflmdekkers@concepts.nl Precieze tijden volgen nog. Graag tot dan!