Een onverwacht feest op zondag 11 oktober in de Ruysdaelstraat

 

Twee meisjes, Cassandra de Zorzi en haar vriendin Joëlle Girigorie, hadden een week eerder met een van de moeders de kerkdienst bezocht en wilden nu zó graag gedoopt worden dat we ter plekke actie ondernamen. We maakten ruimte in de dienst en staken de grote paaskaars aan, die bij het dopen altijd brandt. We haalden het doosje met gewijde olie tevoorschijn om de dopelingen te zalven en we vonden doopkaarsen en witte doeken, waarmee de dopelingen werden bekleed. Pastoraal werker Jarek Kubacki, die voor het eerst in die functie in onze parochie aanwezig was, bracht de dopelingen met de ouders en de doopborg naar voren en pastoor Dick Schoon stelde hen aan de gemeente voor. Nadat Cassandra Priscilla en Joëlle Sacha de vragen hadden beantwoord die de pastoor hen stelde, werd er drie keer water over hun hoofd uitgegoten en werden ze met de gewijde olie op hun voorhoofd gezalfd. De gemeente stond bij dit alles om hen heen en begroette de nieuwe christenen met enthousiast applaus. Met het onverwachte feest van deze twee dopelingen kon die zondag dus niet meer stuk!