concert Boelen

  

Gijs Boelen

Na eenmaal het Christian Müller-orgel (1738) van de Grote- of Sint Bavokerk in Haarlem beluisterd te hebben, besloot hij op vijfjarige leeftijd om organist te worden. Hij volgde jarenlang orgellessen van Marco Bij de Vaate. Vanaf 2002 studeerde Gijs Boelen aan het Conservatorium van Amsterdam, en daarna voor kortere tijd in Lyon en Stuttgart. Zijn leraren waren in die periode: Jacques van Oormerssen, Louis Robilliard en Bernhard Haas. Daarnaast volgde hij jarenlang pianolessen. In 2008 behaalde hij in Amsterdam zijn master orgeldiploma met onderscheiding. In de afgelopen jaren heeft hij deelgenomen aan zes internationale orgelconcoursen, waarbij hij telkens prijzen won of als finalist eindigde. Naast zijn concertpraktijk heeft Gijs Boelen op dit moment een aanstelling als organist bij de St. Willibrordus Parochie in Heiloo.

Programma

Ritornello Capriccioso Herman Strategier (1912-1988)

Prelude Pastoral Cor Kint (1890-1944)

‘Onder de groene Linde’ Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)

Uit: Dixhuit Pièces pour l’Orgue ou Piano-Forte Christian Friedrich Ruppe (1753-1826)

-Adagio Doloroso

-Rondo Allegretto

-Aria (Adagio un poco Andante)

-Presto ma non Troppo

Uit: Zwölf leichtere Orgelstücke verschiedenen Charakters Samuel de Lange Jr (1840-1911)

-Trauungsmusik ‘Zum Segen’

-Trauungsmusik ‘Die Feier’

Oud-Katholieke parochies van de

H.H. Petrus en Paulus en de H.H. Johannes en Willibrordus