Wandeling in Week van Gebed

In de ‘Week van het gebed’ organiseren wij op 18 januari een eigenwijs gebed voor en door Zuid. Eerst eten we samen in de Oranjekerk en daarna lopen we naar de Oud-Katholieke kerk voor een gebedsviering. 
Programma: 
18:00 uur maaltijd in de Oranjekerk; Tweede van der Helststraat 1-3 (opgeven bij beheerder Gijs-Bert Vervoorn, 06-8259 7372)
19:15 uur wandelen naar de Oud-Katholieke Kerk; Ruysdaelstraat 37
20:00 uur gebedsdienst 
Voor hen die willen deelnemen en de afstand van de Oranjekerk naar de Oud-Katholieke Kerk niet kunnen lopen door fysieke beperkingen is er mogelijk vervoer beschikbaar.

De week van het gebed is een initiatief van de Raad van Kerken. In Nederland wordt op allerlei verschillende plekken gebeden voor de eenheid van christenen. Ook wij geven daar gehoor aan met de kerken in Amsterdam Zuid voor en door Zuid. 

Meer informatie:

Maybe I’ll pray… 
Zingt zanger Sam Smith in zijn bekende nummer ‘Pray’. Nadat hij in Irak is geweest en getuige was van mensenrechtenschendingen komt hij uit bij het gebed. Hij kan niet anders.
Een gebed als protest om woorden te geven aan onrecht en machteloosheid. Of juist dat waar wij dankbaar voor zijn en waar we naar verlangen in het nieuwe jaar dat voor ons ligt. 
In de ‘Week van het gebed’ organiseren wij een eigenwijs gebed voor en door Zuid. Eerst eten we samen in de Oranjekerk en daarna lopen we naar de Oud-Katholieke kerk voor een gebedsviering. 

Hoe? 
Verschillende kerken in Amsterdam Zuid geven op woensdag 18 januari het gebed aan de mensen in Amsterdam Zuid. Mensen die wij in ons werk tegenkomen en vanuit hun achtergrond ons voorgaan in ‘goed doen en recht zoeken’. 
We stellen drie vragen: 
– Waar ben je dankbaar voor? 
– Wat wil je delen over de situatie waar je nu in bent?
– Waar hoop je op? 
Die vragen klinken door in alle verschillende stemmen in het gezamenlijk gebed.