Cursus Christelijke meditatie

De cursussen op donderdag in de Oud-Katholieke Kerk gaan niet door, de cursussen op dinsdag in het Huis op het Spui wel.

Soms lees je iets of hoor je iets over mediteren, en vraag je je af of dat iets voor jou zou zijn. Soms gebeurt dit zelfs vaker, maar door drukte komt het er niet van om informatie te verzamelen en zakt die vraag weer weg. Dat kan nu anders lopen!

In Amsterdam biedt de Wereld Gemeenschap voor Christelijke Meditatie-Nederland (WCCM-NL) op twee verschillende plaatsen een korte cursus aan. De WCCM is een internationale ‘meditatie-familie’ die als een open klooster gezien kan worden. Deze gemeenschap komt voort uit het onderricht van de Benedictijner monnik Main (1926-1982), dat zelf weer linken heeft met de traditie van de Woestijn Vaders en Moeders uit de eerst eeuwen. De WCCM is door de jaren heen uitgegroeid tot een netwerk van (vaak kleine) groepen mensen die samen mediteren. De vorm  is stille meditatie.

“Ik heb nooit geweten dat je je zó verbonden kunt voelen met een groep mensen waar geen woord gewisseld wordt” is nogal eens de eerste reactie van deelnemers. “De stilte opende een ruimte in mijn hoofd en hart, die ik niet kende” – “wat is het een verademing om deze tijd in stilte te kunnen delen”.

Deze vorm van mediteren is dus geworteld in de Christelijke traditie, die een achtergrond aanbrengt die mediteren meer maakt dan ontspannen en rust vinden (hoewel dit zekere ook vruchten van mediteren zijn). Meditatie opent de mediterende ook, bijna als vanzelfsprekend, voor alle goeds, moois en waars uit andere religieuze tradities. De beste manier deze praktijk te leren kennen is eraan deel te nemen. Er zijn geen voorwaarden aan het deelnemen en het is niet van belang of je gelovig bent. Ieder is welkom.

Als er na de cursus behoefte is om door te gaan met wekelijks samen mediteren, dan staan beide plekken daarvoor open. Voor verdere  algemene  informatie zie  www.WCCM.nl  Opgeven graag op wccmnl@gmail.com, o.v.v. de dag waarop je wilt deelnemen.

op dinsdag 10 maart, 17 maart, 24 maart en 31 maart

Huis op het Spui, Handboogstraat 6, van 19.30 – 21.00 uur

begeleiding: Sicco Claus, WCCM Nederland    

deelname  € 5,00 per avond                                          

De cursussen op donderdag in de Oud-Katholieke Kerk gaan niet door, de cursussen op dinsdag in het Huis op het Spui wel.