Siona Oosterkamp spreker op Haarlemse bisdomdag

Eén van de gastsprekers op de aankomende bisdomdag van het bisdom Haarlem is Siona Oosterkamp van het platform You ontmoeten. Zij deelt ervaringen en tips tijdens een middagwandeling. Oosterkamp was zelf een eenzame jongere. “Uit eigen ervaring groeide mijn behoefte om iets op te zetten om jongeren te helpen en hun weg daarin te vinden”, zegt zij. “Ik ben ideeën gaan uitwerken en wist: dit is wat ik ga doen.”  Bisdompriester Age Kramer bevroeg haar over haar ervaringen met eenzame jongeren in een uitgebreid video-interview.

Eenzaamheid is een probleem voor steeds meer mensen in de maatschappij. Vooral ook jongeren. Hoe komt het dat millenials er maar niet toe komen om anderen te ontmoeten? En hoe komt het dat er zo weinig over eenzaamheid wordt gesproken? Het is een taboe dat het bisdom Haarlem bespreekbaar wil maken op haar bisdomdag op 12 oktober in Alkmaar. Aanmelden vóór 5 oktober via e-mail: erna.peijnenburg@okkn.nl.

Kijkt u voor meer informatie op de site van de landelijke kerk.