Lassus Consort – Mystieke vrouwen: Prophetiae Sibyllarum

Op zaterdag 10 november, 16.00 uur, zal het Lassus Consort onder leiding van Enrico Ruggieri, weer een concert geven in de Oud-Katholieke Kerk van Amsterdam, Ruysdaelstraat 39. Het programma – Mystieke vrouwen – van uitsluitend composities van de naamgever van het consort, Orlando di Lasso (1532-1594), is samengesteld rond zijn merkwaardige vierstemmige motet Prophetiae Sibyllarum. Hij componeerde dit op profetische teksten die aan twaalf Sibyllen, vrouwen uit de niet-christelijke Oudheid, worden toegeschreven, waarin zij de komst van Christus voorspellen.
De toegang is gratis, met een collecte na afloop.
 
Reprises van de concerten zullen nog te horen zijn in Utrecht en IJmuiden:
– dinsdag 20 november, 20.15 uur, in de rooms-katholieke Willibrorduskerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht;
– zaterdag 15 december, 16.00 uur, in de oud-katholieke Engelmunduskerk, Kon. Wilhelminakade 119, IJmuiden.
De toegang in IJmuiden is ook gratis, met een collecte na afloop. Het concert in Utrecht is onderdeel van het Festival ‘Mystieke vrouwen’ in en rond de stad Utrecht; kaartjes à € 10,- voor dit concert zijn te bestellen via www.mystiekevrouwen.nl .
 
Aan het concert werken vier barok-trombonisten mee: Els Doekes, Anne-Fieke Oostendorp, Michiel Boeken en Theo ter Beek.
Het Lassus Consort bestaat uit: Lidwien van Buuren, Relinde Nefkens, Marjolijn Peters (sopraan); Monica de Jonge, Judika Kok, Janneke van der Mei, Gemma Nefkens (alt); Chris Elbers, Jan Hallebeek, Dick Visser (tenor); Marten Boeken, Dick Schoon (bas).