Spaanse muziek uit de 16e en 17e eeuw – Concert 7 april

Ooit Spaanse muziek uit de 17 e eeuw gehoord? Deze muziek wordt niet veel uitgevoerd en is relatief onbekend. Op 7 april geven sopraan Jitske Kuiper en luitist Teun Lingeman en u de kans om kennis te maken met dit geweldige repertoire. Het swingt af en toe de pan uit, dus Spaans vuur gegarandeerd!

Het programma begint met muziek uit de 16e eeuw. Teun speelt daarbij op een typisch Spaans instrument: de vihuela. De vihuela is gestemd als een luit, maar ziet eruit als een gitaar, omdat men in Spanje zich wilde afzetten tegen de Arabische luit. Teun zal 2 solo’s spelen op dit instrument, en er zullen 2 nummers waarbij de zangeres bijna begeleiding is bij de vihuela.

Vervolgen zullen er twee spaanse liederen klinken uit het begin van de 17e eeuw die hun weg hebben weten te vinden naar Franse bundels met airs de cour, maar die toch op en top spaans zijn.

De rest van het concert zal bestaan uit liederen uit de 2e helft van de 17e eeuw, die op één na zullen worden begeleid op barokgitaar. Ook op dat instrument zal Teun ook 2 solo’s spelen. Vier van de zes liederen zijn van de hand van José Marin. Voor drie van die liederen heeft Jitske lessen barokgestiek (gebaren die acteurs en zangers in de barok hun
betoog ondersteunden) gevolgd.

Het concert vindt plaats in onze kerk en begint om 16 uur. Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.