Kinderkerkpost: Houdt Hoop!

Beste ouders en kinderen,

Aftellen tot de komst van kerstmis, daar ging het vandaag om in de kinderkerk. En dat kan maar 1 ding betekenen: het is weer adventtijd! . We tellen af naar kerst en verheugen ons op de komst van een bijzondere kindje dat de wereld zal veranderen. Maurice, Evy, Charlie en Morris lazen het verhaal van de 4 kaarsen van de Advent genaamd Vrede, Vertrouwen, Liefde en Hoop. Maar omdat er weinig Vrede, Vertrouwen noch Liefde is de wereld doofden deze kaarsen alledrie. Maar de laatste kaars geeft het nooit op, juist,  de kaars genaamd Hoop ! Want, zolang de kaars van Hoop brandt, worden alle andere kaarsen weer aangestoken. Een mooi verhaal ! En alle kinderen waren er maar druk mee om precies op tijd de juiste kaars aan te steken en te doven en weer aan te  steken. Precies volgens het verhaal.

Daarna hebben we een rondom de namen van de kaarsen een adventskalender gemaakt. Zo mocht iedereen bedenken wat je zou doen om meer Vrede, Vertrouwen, Liefde en Hoop in de wereld te brengen. Deze ideeen schreven de kinderen op een kaart. Deze kaarten werden vervolgens in een mooie envelop gedaan. Alle enveloppen tesamen vormden, aan een mooi kerstslinger, de adventskalender. Iedere week kun je dan 1 envelop openmaken om een wens voor te lezen. Wat een mooi idee nietwaar? Een leuk idee om ook zelf te doen tijdens de kerstvakantie.

En omdat Emma en Maurice hun verjaardag vierden trakteerden nafloop op versierde cakejes. Het was een heerlijk zondag! Dank aan Bettina, Emma, Roeland en Iny voor alle inzet. 20 december is de volgende kinderkerk.Houd het vrij! Graag tot dan!

Namens het gehele kinderkerkteam,

Roeland en Bettina