Muziek op zaterdagmiddag 14 november – Guillermo Celano Kwartet

Komende zaterdag 14 november van 16.00 – 17.00 uur is er weer een inloopconcert in de oud-katholieke kerk, Ruysdaelstraat 37, Amsterdam. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte. Allen zijn van harte welkom!

Een nieuw kwartet met nieuwe muziek!
 

GUILLERMO CELANO QUARTET- DE APPEL DIE VER VAN DE BOOM VIEL

Acht nieuwe composities van Guillermo Celano
Een bijzondere titel voor een bijzonder project: een ‘strijkkwartet’ met een afwijkende bezetting van klassieke strijkers en elektrisch gitaar. Op verschillende manieren komen in deze samenwerking oud en nieuw, modern en klassiek, licht en ernstig bij elkaar. Zowel in de combinatie van instrumenten met hun verschillende klankkleuren als in de eclectische mix van muziekstijlen.

Klassiek meets impro
Guillermo Celano koestert al lang een grote liefde voor klassieke klankkleuren en maakt regelmatig gebruik van klassieke compositietechnieken. Om deze jarenlange ervaring vorm te geven schreef hij acht nieuwe composities speciaal voor deze, deels klassieke musici.

Als een reis door de tijd komen uiteenlopende compositietechnieken van barok-, klassiek- tot hedendaagse- langs. Het resultaat is veelzijdige muziek vol verrassende klanken, emoties en diepten.

Vier musici die hun sporen in uiteenlopende klassieke, hedendaagse en lichte-muziek-samenwerkingen verdiend hebben bundelen hun krachten in dit verrassende project.

Celano spices his cohesive compositions with stylistic quirks, creating intensely melodic and refreshing frameworks for improvisation – a rare gift… Argentine melancholy and nuevo tango make for a surging apotheosis of dance”…

The Wire, Andy Hamilton, UK, juli 2015

Guillermo Celano Quartet: Jacob Plooij: viool, Guillermo Celano: gitaar, Kyra Phillipi: altviool, Florien Hamer: cello