Kinderkerkpost: Chaos en muziek in de Ark van Noach

Beste ouders en kinderen,

De grote vraag bij het lezen van het verhaal van de Ark van Noach is altijd: hoe ging dat dan? Al die dieren in 1 Ark? Was het niet een enorme chaos ? Renden niet alle dieren door elkaar heen?                                                 

                                                                                                                                                               
Nu, vandaag in de kinderkerk kregen we alle gelegenheid om hier over na te denken. Iny en Roeland hadden alle kinderen uitgegenodigd om vandaag hun dierenknuffel mee te nemen. Het was immers de week na dierendag! Maar wat schetst de verbazing van alle kinderen die er waren: Boris & Carice, Morris & Charlie en Nathan? Daar komen Emma en Maurice met een mand vol echter dieren, en wel jonge poesjes! Je snapt: ze stalen een ieders hart. En het verhaal van Noach, die de dieren redde van de watersnood, werd nog nooit zo nageleefd en ingevoeld. 
                                                                                                            
Na dit verhaal leerde Iny aan alle kinderen het lied van Noach aan de piano. En na afloop van de kerk gaven de kinderen onder leiding van Iny een heus concert ! En de poesjes? Die lagen alweer doodmoe in hun mandje…
                                            
Hartelijk dank aan Iny, Emma en Roeland voor het organiseren van deze onvergetelijke kinderkerk. 
                                               
We zien jullie graag terug, de volgende keer: 22 november bij de kinderkerk over de advent rondom Kermis. 
Graag tot dan! 
                            
Namens het hele kinderkerkteam: 
Roeland, Emma en Iny