Bisschop Schoon spreekt op symposium op 14 november over kerkgeschiedenis in internationaal perspectief

De pastoor van de Amsterdamse parochie, bisschop Dick Schoon, is één van de prekers op een symposium over kerkgeschiedenis in internationaal perspectief. Wat verandert er aan je beeld van de geschiedenis wanneer je een blik over de grenzen waagt? Tijdens zijn sabbatical doet bisschop Schoon onderzoek naar een 17de eeuwse pastoor van de Amsterdame parochie, Jacob Krijs, die met name in Rome (kerk)geschiedenis schreef en hiervan in zijn dagboeken verslag van aflegde. Naast Schoon spreken ook de gerenommeerde Amerikaanse kerkhistoricus Charles H. Parker (St. Louis University) en een aantal vooraanstaande Nederlandse wetenschappers: Prof. dr. Mirjam van Veen (VU), Prof. dr. Judith Polmann (UL), en Prof. dr. Martha Frederiks (UU).

Het symposium vindt op 14 november plaats in de Lutherse Kerk in Utrecht en is publiekelijk toegankelijk. Voor verdere informatie en aanmelding, zie het programma hier. N.B. het symposium is op tijd afgelopen om de priesterwijding van Louis Runhaar en Frank Duivenvoorde bij te wonen (15.00, Gertrudiskathedraal).