Muziek op zaterdagmiddag 9 mei – PRINSENGRACHT PIANO KWARTET

Op zaterdagmiddag 9 mei brengt het Prinsengracht Piano Kwartet een prachtig concert ten gehore in de Oud-Katholieke Kerk. Het concert is van 16.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis: er is een collecte na afloop. Allen zijn van harte welkom!


Wolfgang Amadeus MOZART, Piano Kwartet in G-klein KV 478
1. Allegro.

2. Andante.

3. Rondeau.

Robert SCHUMANN, Piano Kwartet in E-groot
1. Sostenuto assai. – Allegro ma non troppo.

2. Scherzo: Molto vivace – Trio I – Trio II.

3. Andante cantabile.
4. Finale: Vivace

Astor PIAZZOLA, Four seasons (selection – arr. Clint Edwards)
1. Invierno Porteño
2. Verano Porteño


GIOVANNA DA PRISCO – viool
Giovanna De Prisco is afgestudeerd aan het conservatorium Rotterdam bij Olga Martinova en Jean-Jacques Kantarow. Na haar opleiding heeft zij veel gewerkt in diverse orkesten van Nederland, zoals Het Brabants Orkest, Het Gelders Orkest en Holland Symfonia. Ook heeft zij veel kamermuziek gespeeld in verschillende bezettingen, zij is met haar strijkkwartet Battuta waar zij eerste violiste is op tournee geweest naar Canada, Toronto, om een koor te begeleiden voor verscheidene concerten. Voor Stichting Kamermuziek Nederland en de Talentenklas Muziek verzorgt zij kamermuziek lessen. Zij geeft al vele jaren met heel veel plezier vioolles in Almere aan het CKV. Ook heeft zij meerdere talentvolle leerlingen begeleid naar de vakopleiding muziek (conservatorium). Zij is mede oprichter, bestuurslid en coördinator van CKV Almere en van Stichting Muziektalent Almere.

KYRA PHILIPPI- altviool
Kyra Philippi participeert als altvioliste in kamermuziek ensembles in Nederland, Spanje, Canada, de USA en Brazilie. Als altvioliste van het Lagos Kwartet speelde ze ondermeer in de KAM- en Robeco series van het Concertgebouw en hun zeer positief ontvangen CD met werk van Kagel en Keuris wordt verkocht en gedraaid in binnen en buitenland.
Als solo-altiste was zij verbonden aan het Ensemble Pro Arte New York en als aanvoerder speelde zij ondermeer in de Yale Philharmonia onder leiding van Kurt Masur. Kyra woont sinds 1997 weer in Nederland en werkte tot 2014 naast haar kamermuziek activiteiten, bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het de Radio Kamerfilharmonie. Kyra Philippi is afgestudeerd aan de Yale University School of Music, waar ze studeerde met een Fulbright Grant. Sinds september 2014 combineert Kyra haar kamermuziek activiteiten met een studie aan de Gerrit Rietveld Academie.

FLORIEN HAMER – cello
Florien Hamer werkt als freelance cellist mee aan recitals, concerten en muziektheater-producties (o.a. met Karel Craayenhof, Celano-Baggiani Group, het Sexteto Canyengue en I Compani). Hoewel zij een klassieke opleiding heeft speelt zij ook graag wereldmuziek, jazz en improvisatie. Florien Hamer is oprichter van muziektheater-ensemble SOIL waarmee zij sinds 2002 muziektheatervoorstellingen maakt voor volwassenen en kindere www.soil-ensemble.com. Met SOIL maakte zij muziektheatervoorstellingen voor festivals als Oerol en Noorderzon. SOIL werkte o.a. samen met ZTHollandia, HansHofEnsemble, Plan-D en TgBloodyMary. Florien Hamer volgde cellolessen bij Jeroen Reuling, Jaap Kruithof, Ran Varon, Marcio Carneiro en Bernhard Greenhouse.

CARLOS GUERRERO – piano
Carlos Guerrero studeerde aan het Conservatorium in Badajoz, Spanje, bij Alexander Kandelaki een in het Royal Academy of Music in Londen bij Pascal Nemirovski en bij Michael Dussek voor kamermuziek. Andere pianisten bij wie hij privélessen heeft gevolgd zijn Nino Kereselidze, Brigitte Engerer, Roger Vignoles en Fou Ts´ong. Hij heeft beurzen ontvangen van de Rotary Club in Spanje en van het fonds Caja España.

Carlos heeft de volgende prijzen gewonnen: derde plaats category A in de Ricard Viñes Competitie, Catalonië; eerste plaats en ook de speciale juryprijs in de Nationale Solisten Competitie Angel Barrios, in Granada; de Muziekprijs van de Regionale Regering van Andalusië. Hij heeft soloconcerten en kamermuziekconcerten gegeven in concertzalen in Spanje, Engeland, Nederland, Brazilië en Rusland.