13 november: Christelijke meditatie

Vanaf september is er iedere maand gelegenheid voor christelijke meditatie in de oud-katholieke parochie. Dit zal plaats vinden op iedere tweede woensdag van de maand, van 20.00 tot 21.00 uur. De eerstvolgende avond zal plaatsvinden op 13 november. Aanmelden is mogelijk via pbajsmit@gmail.com


Hoewel men bij meditatie vaak denkt aan oosterse religies en meditatietechnieken,  is ook in de christelijke traditie altijd gemediteerd, in het bijzonder binnen de monastieke traditie.  De laatste decennia is christelijke meditatie herontdekt en vindt het ook nieuwe uitingsvormen.

Theologe Marieke, die eerder meditatietrainingen verzorgde, zal de meditaties leiden. Iedere avond wordt ruim tijd vrijgemaakt voor ontspanningsoefeningen en voor meditatie in stilte. Afwisselend komen meditatievormen aan bod als het Jezusgebed, Lectio Divina, Centered Prayer en Beeldmeditatie.