Verslag Zilverplus bijeenkomst

Zilverplus bijeenkomst 21 juni 2012


De bijeenkomst werd deze keer bijgewoond door 11 mensen. Enkele trouwe bezoekers hadden zich afgemeld wegens vakantie of drukke werkzaamheden.

 

Deze keer was als spreekster uitgenodigd mw. Reiny Metz – den Dunnen die ons ging vertellen over de werkzaamheden van de Stichting Look Good…Feel Better.

 

Ze begon haar inleiding door kort te vertellen over haar oud katholieke achtergrond. Ze is geboren en opgegroeid in IJmuiden, heeft catechisatie gehad van pastoor Keman en wilde al vroeg zuster worden met een lange rok. In het toenmalige Zeewegziekenhuis in IJmuiden waren nonnen werkzaam. Ze werd zuster met een korte rok, en na een aantal jaren als zodanig gewerkt te hebben verlegde ze haar horizon en ging naar Engeland en behaalde daar het Engelse verpleegkundige diploma. Nu kon ze de hele wereld in.

 

Het liep iets anders, ze werd stewardess bij de KLM en bleef dit werk 15 jaar doen. In die periode heeft ze wel, samen met anderen een medische opleiding voor pursers georganiseerd. Alleen de aanwezigheid van een verbanddoos in een vliegtuig leek haar onvoldoende. Ze trouwde en kreeg een zoon. Inmiddels had ze de opleiding voor schoonheidsspecialiste afgerond en is haar eigen schoonheidssalon begonnen. Ze kwam in contact met de Stichting Look Good…Feel Better. En werkt daar nu al meer dan 10 jaar voor.

 

Wat doet de Stichting? Ze organiseren in momenteel 69 ziekenhuizen workshops voor mensen met kanker. Het idee is dat iemand die er goed uit ziet, zich beter voelt. En vanuit die visie worden workshops gehouden in ziekenhuizen. Een team van 4 vrijwilligers, 1 speciaal getrainde schoonheidsspecialiste, 1 kapper/haarwerker en nog 2 assisterenden geven de deelnemers advies over huidverzorging en hoe ze met behulp van make-up er beter uit kunnen zien. De deelnemers gaan vervolgens zelf aan de slag met cosmetica producten die door de fabrikanten ter beschikking zijn gesteld. Dit laatste staat momenteel wel onder druk, en door het grote aantal ziekenhuizen dat meedoet in het organiseren van workshops zijn er ook meer cosmetica producten nodig. En dat verwerven gaat in deze tijd veel moeizamer. Naast het overbrengen van kennis krijgen de patiënten ook persoonlijke adviezen. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt geïllustreerd hoe succesvol dit werk is. Er volgt nog een geanimeerd gesprek waarin veel vragen worden beantwoord.

 

Will Keman bedankt Reiny hartelijk voor haar verhaal en overhandigt haar als dank het boek”Wegwijs in de Oud-Katholieke Kerk”. En zegt toe dat ze namens de parochie een gift zal storten op de rekening van de Stichting, want we zijn allemaal erg onder de indruk van de inzet van al de vrijwilligers voor de Stichting, en niet in het minst door die van Reiny! We vervolgeden de bijeenkomst met de lunch, de salade viel goed in de smaak. Voor belangstellenden, het rekeningnummer van de Stichting is: 621061352.

 

Ook nu weer werd een gebed uitgesproken voor de maaltijd. Hier volgt de tekst:

Heer, Gij kent ons hart.

Gij weet hoezeer wij verlangen

naar vreugde en geluk.

Als het donker is, zoeken wij naar licht:

als het koud is naar warmte;

zijn we in nood,

dan zien we uit naar iemand die kan helpen.

Kom dan in ons bestaan,

neem ons bij de hand,

verwarm ons hart en verlicht ons pad.

Spreek tot ons uw woord van vrede

en laat ons geborgen zijn in uw liefde

die alle begrip te boven gaat.

Verslag: Will Keman