Palmpasen

Kinderkerkpost: Zalig Pasen allemaal !

Een eigen stok maken…

Afgelopen zaterdag hebben Pippa, Benedict & Alice, Morris & Charlie en Maurice meegedaan aan activiteiten rondom Palmpasen. We begonnen op zaterdagmiddag met het verhaal van Jezus die op een ezeltje de stad Jeruzalem binnenkomt. Hij wordt toegejuicht door alle mensen uit de stad en ze leggen palmtakken op grond zodat het ezeltje niet uitglijdt. Daarna mochten alle kinderen zelf aan de slag om een palmpasenstok te maken met snoep, crêpepapier, chocolade-eieren en natuurlijk een broodhaantje in de top.
 
Om mee te lopen in de processie
Op Palmzondag liepen alle kinderen (en zelfs ook de 1-jarige Nathan) mee met hun stok in de processie in de kerk. Het leek net de intocht van Jezus 2000 jaar geleden uit het verhaal dat we gisteren hadden gelezen. Daarna hebben we de verhalen van de Goede Week en Pasen gelezen. Verdrietige verhalen, maar met een mooie blijde afloop met Pasen! We maakten slingers om de palmpasenstokken nog mooier te maken. En ja af en toe werd wel alvast wat gesnoept… Iedereen mocht de palmpasenstok mee naar huis nemen.
 
Iedereen bedankt voor de hulp
En natuurlijk willen we ook alle ouders: Emma, Wouter & Catherine, Corinne en de Oma’s: Oma Ineke en Oma Babs bedanken voor hun hulp. En Lidwien voor de broodhaantjes.
 
Volgende kinderkerk: In vuur en vlam met Pinksteren
De volgende kinderkerk is met Pinksteren, op zondag 12 juni. Dan gaan we aan de slag met vuur. Dat wordt dus spannend.
 
Graag tot dan ! Namens alle kinderen van de kinderkerk: een Zalig Pasen.
 
Roeland Dekkers
Coördinator kinderkerk