Vastenproject 2011

Van start op zondag 13 maart en eindigend op 17 april, Palmzondag.

 

Al jaren is Dolly van de Laar de inspirerende trekker van de inzamelingsactie die wordt gehouden in de Vastenperiode, dit jaar beginnend op zondag 13 maart en eindigend op 17 april, Palmzondag.

 

De Amsterdamse parochie heeft dit jaar een eigen keuze gemaakt voor welke doelen zij euro’s gaat inzamelen. Op 13 maart vraagt Femmy Janson aandacht voor de ellendige situatie van de inwoners van Palestina. Zij zal enkele voorbeelden geven van hulp die door ons geboden kan worden.

De volgende zondagen wordt er aandacht besteed aan de Stichting Jan. KLM (geen website) welke in 2005 is opgericht door een Nederlandse vrouw om kinderen en volwassenen in Ethiopië te ondersteunen.

Er zijn inmiddels een aantal projecten gestart: er is een school gebouwd, een fabriek waar men zelfstandig olie kan maken gestart, een waterproject en een microkrediet project. Deze en nog meer voorbeelden worden op deze zondagen toegelicht in woord en beeld.

En hiervoor wordt al die zondagen gecollecteerd tijdens de tweede collecte.

Op 3 april wordt er weer een gebak verkoop georganiseerd. Dit houdt in dat parochianen iets bakken – cake, appeltaart, brownies – en die verkopen we dan tijdens de koffie na de kerkdienst. De opbrengst gaat ook weer naar dit vastenproject.

Wij hopen natuurlijk dat velen met hun bijdragen deze doelen gaan steunen.

En mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de kerk te komen, gireren kan en mag ook altijd: rekeningnummer 20141 Oud Katholieke parochie Amsterdam onder vermelding van vastenactie 2011.