13 – Kinderkerkpost: Maurice de fakkeldrager

10 
Wat was het koud vanochtend ! Het leek wel alsof de winter weer helemaal terug was. En dat terwijl de kinderkerk helemaal in het teken stond van de naderde lente. We vierden namelijk het feest van Maria Lichtmis, het feest van het licht.
 
Kaarsenprocessie
De mis begon ditmaal heel bijzonder: Pastoor Dick zegende de klaargezette kaarsen in de kerk en deelde ze aan alle mensen uit. Als laatste kreeg Maurice en zijn moeder Emma een kaarsje. Daarna begon een echte processie. Iedereen liep in een heuse kaarsenstoet door de kerk. Het was een prachtige gezicht. En wie liep met z’n brandende kaars voorop ? Precies Maurice !
 
Kroontjes maken
Daarna begon de kinderkerk. Daar lazen we het verhaal van de oude Simeon die Jezus een bijzonder leven voorspelt. En daarna maakten we echte kroontjes voor iedereen. Het verhaal van de oude Simeon hoort namelijk een beetje bij Driekoningen. Het is immers de 3e keer dat het kindje Jezus aan de mensen wordt laten zien. Tel maar mee: de eerste keer is het bezoek van de herders bij de stal, de tweede keer is het bezoek van de 3 koningen en de derde keer is de ontmoeting met Simeon, het verhaal dat we vandaag hoorde.
 
Volgende kinderkerk: Palmpasen
De volgende kinderkerk is met Palmpasen.  Dat duurt even omdat Pasen laat valt dit jaar. Let op: we hebben dan een dubbele kinderkerk: we gaan dan op zaterdagmiddag 16 april van 14.00 – 15.30 uur palmpasenstokken versieren. De volgende op Palmzondag 17 april mogen alle kinderen meelopen in de processie. Mis het niet en geef je op bij bij Roeland Dekkers: rflmdekkers@concepts.nl Graag tot dan!