Nieuwe bijbels in de ‘kinderkast’

De parochie schafte twee nieuwe bijbeluitgaven voor de kast met kindermateriaal achterin de kerk. Het is de populaire Samenleesbijbel en de Samenleesbijbel junior, beide uitgegeven door het Nederlands Bijbelgenootschap. Zoals de namen aangeven zijn ze bedoeld om door ouder en kind samen gebruikt te worden. De Samenleesbijbel is een unieke uitgave: Deze gezinsbijbel met de tekst van de Bijbel in Gewone Taal staat vol met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. Wie er al even in wil kijken kan hier terecht. De Samenleesbijbel junior volgt hetzelfde concept, maar is voor wat jongere kinderen, hier kun je er ook inkijken.

Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt regelmatig inspirerend materiaal op de markt voor kinderen en ouders, bijvoorbeeld ook het tijdschrift Alef (genoemd naar de eerste letter van het Hebreeuwse alfabet).