Allerzielen op 2 november 2017

Stilstaan bij wie stierf en die je toch bij blijft

Gedenken bij muziek, poëzie en kaarslicht – Requiem van Allerzielen

 

Tijd nemen om te gedenken bij muziek, poëzie en kaarslicht

Op 2 november is er een bijzondere gelegenheid om overledenen te gedenken in Amsterdam-Zuid: in stilte, door een kaarsje op te steken, bij muziek en poëzie. De kerk aan de Ruysdaelstraat 39 staat hiervoor van 17.30-19.15. In een snelle tijd staat stilstaan bij overleden dierbaren vaak onder druk. Dit moment is bedoeld voor iedereen die iemand verloren heeft en mist.

 

De muziek zal worden gespeeld op de “viola da gamba” een instrument met een mooie, intieme klank. Het past goed bij stilstaan bij overleden dierbaren.

 

Allerzielen – Requiem met muziek van Fauré

2 november is in de christelijke traditie de dat van “Allerzielen”. De dag waarop gedachtenis gehouden wordt voor alle overledenen. De viering op die dag is een Requiem, een mis die in het teken van de overledenen staat. Deze viering is er ook op 2 november 2017 en wel aansluitend aan de open kerk om 19.30. Iedereen is ook welkom in deze viering. De muziek in de dienst is uit het bekende Requiem van Gabriel Fauré. Hij wordt gezongen door het Ledenlijstkoor uit Amsterdam-Zuid. Voorganger is pastoor Dick Schoon.

 

Plaats en tijd: Oud-Katholieke kerk, Ruysdaelstraat 39, 2 november, toegang gratis

17.30 – 19.15 uur: inloop voor stilte, muziek en kaarje branden

19.30 – 20.30 uur: requiemmis met muziek van Fauré