Muziek op zaterdagmiddag 30 april – Van Bach tot Arvo Part

Aanstaande zaterdag geven Eduard Marcet (viool) en Carol Ruiz (piano) een concert in de Oud-Katholieke Kerk.
Zij spelen muziek van Bach, Scarlatti, Corelli, Mozart, Toldra en Arvo Part. Het concert start om 16:00 uur, allen zijn van harte welkom. Toegang is vrij, na afloop is er een collecte.

 

                                                                                                     

De viool is één van de mooiste en meest zangerige solo instrumenten, de piano één van de meest veelzijdige. Niet verwonderlijk dus, dat er zeer veel prachtige muziek is geschreven voor de combinatie viool-piano. “Van Bach tot Arvo Part, reis door de tijd” neemt ons in een kleurige reis door de verschillende landen en tijden met stukken voor viool en piano. Deze middag zijn werken van Bach,Scarlatti, Corelli, Mozart, Toldra en Arvo Part te horen.

 

Eduard Marcet (viool) en Carol Ruiz (piano) leren elkaar kennen in Barcelona op jonge leeftijd tijdens hun Studies aan het Conservatorium van Badalona. Later komen zij elkaar tegen in Nederland aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht waar beiden hun Master Studies hebben gevolgd. Kort hierna begint hun samenwerking en vormen ze het duo ‘Marcet-­‐Ruiz” met het idee om de mogelijkheden te verkennen van viool en pianomuziek; ze spelen werken van Klassieke componisten zoals Haendel, Corelli, Mozart en Brahms tot Spaanse muziek van de Falla , Catalaanse liederen van E. Toldra en ook Tango Muziek van A. Piazzolla en C.Gardel.

In 2013 komt als hoogtepunt hun eerste CD uit met werken van Haendel, Massanet en Monti. Eduard en Carol geven regelmatig optredens in Spanje en in Nederland en zijn bezig met de voorbereiding van een tweede CD, deze wordt verwacht in 2016 uit tekomen.