Concerten op zaterdagmiddagen in juni en juli

In de oud-katholieke kerk aan de Ruysdaelstraat 39 worden in juni en juli een aantal prachtige concerten gegeven tijdens de kerkopenstelling op de zaterdagmiddagen, telkens van 16.00-17.00 uur. De toegang is gratis, achteraf wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

 

Op 6 juni 2015 zal het Vocaal Kwintet Zanzaretta, begeleid door een instrumentaal ensemble weer optreden in de kerk, met een programma met madrigalen (uit boek IV, V en VI) van Gesualdo da Venosa. Deze vorst, die in 1590 zijn vrouw en haar minnaar vermoordde, is vooral bekend om zijn dramatische madrigalen over dood en liefde, die in harmoniek en expressieve chromatiek hun tijd ver vooruit waren.

 

Op 13 juni 2015 zal de bariton Gertjan Arentsen begeleid door Bart Klijnsmit, piano, een programma in Franse sfeer verzorgen met onder meer liederen van Maurice Ravel (1875-1937) en Reynaldo Hahn (1874-1947).

 

Op 20 juni 2015 zal de Spaanse pianist Carlos Guerrero Bullejos opnieuw in de kerk te horen zijn, nu samen met de Spaanse celliste Esther Garcia. Het duo zal er muziek van Johannes Brahms, Enrique Granados en César Franck ten gehore brengen.

 

Op 27 juni 2015 zal het Lassus Consort in de kerk een doorstart maken onder leiding van zijn nieuwe dirigent Enrico Ruggieri. Er zullen motetten van de Portugese componisten Manuel Cardoso (1566- 1650), João Rodrigues Esteves (1700-1751) en Diogo Dias Melgas (1638-1700) te horen zijn, maar ook van William Byrd, Alessandro Scarlatti, Maurice Duruflé en anderen.

 

Op 4 juli 2015 ten slotte zal de sopraan Jitske Kuiper begeleid door Teun Lingeman (luit en theorbe) airs de cour ten gehore brengen, het Franse luitlied uit de 17e eeuw.