15 januari: Christelijke stilte- en schriftmeditatie

Op 15 januari is er gelegeheid voor christelijke meditatie van 20.00 tot 21.00 uur. Deze avond wordt aandacht besteed aan stilte- en schriftmeditatie. Aanmelden is mogelijk via pbajsmit@gmail.com


Iedere maand is er gelegenheid voor christelijke meditatie in de oud-katholieke parochie. Dit vindt plaats op de tweede of derde woensdag van de maand, van 20.00 tot 21.00 uur.           

Hoewel men bij meditatie vaak denkt aan oosterse religies en meditatietechnieken,  is ook in de christelijke traditie altijd gemediteerd, in het bijzonder binnen de monastieke traditie.  De laatste decennia is christelijke meditatie herontdekt en vindt het ook nieuwe uitingsvormen.

Theologe Marieke, die eerder meditatietrainingen verzorgde, zal de meditaties leiden. Iedere avond wordt ruim tijd vrijgemaakt voor ontspanningsoefeningen en voor meditatie in stilte. Afwisselend komen meditatievormen aan bod als het Jezusgebed, Lectio Divina, Centered Prayer en Beeldmeditatie.