Muziek op Zaterdagmiddag 23 maart – Capella Morhange

Aan de vooravond van de Goede Week, op zaterdag 23 maart om 16.00 uur, zal Capella Morhange de zesstemmige Responsoriën voor de Witte Donderdag van Carlo Gesualdo di Venosa (1560-1613) uitvoeren in de oud-katholieke kerk aan de Ruysdaelstraat 39, Amsterdam.

 

Capella Morhange onder leiding van Paul Blommaert bestaat uit 16 geoefende zangers.

 

Gesualdo was een Italiaanse vorst, die ook componeerde en luit speelde. Hij schreef vijfstemmige madrigalen, waarin hij voor zijn tijd zeer avontuurlijke en ‘profetische’ harmonieën gebruikte. Ook de harmonieën van zijn Responsoriën zijn soms zeer gewaagd, maar ook aangrijpend mooi. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat hij is gestorven.

 

Het concert zal worden herhaald in de Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14, Amsterdam, op Goede Vrijdag 29 maart om 16.00 uur