Mediteren in de veertigdagentijd – 27 februari & 20 maart

De veertigdagentijd is een periode die door velen benut wordt om de gewone dagelijkse tred te onderbreken. Sommigen zien bewust af van datgene waaraan zij voor hun gevoel te gehecht zijn: eten of drinken, tv, social media…  Dat blijkt vaak niet mee te vallen. Anderen kiezen ervoor om aan sommige dingen juist meer aandacht te besteden. Bijvoorbeeld aan lezen in de bijbel, of aan praktische inzet voor mensen die hulp behoeven. De landelijke kerk stimuleert ons om het boekje Op weg naar Jeruzalem. Gedachten en gebeden voor de 40dagentijd te gebruiken voor eigen overweging.

De Amsterdamse parochie biedt dit jaar, naast de gebruikelijke avondactiviteiten, twee meditatieavonden aan.  Hoewel men bij meditatie vaak denkt aan het verre oosten, werd in christelijke kloosters natuurlijk ook altijd gemediteerd. Onze stagiaire Marieke geeft een korte toelichting op enkele christelijke meditatievormen en leidt de meditaties. U krijgt informatie mee naar huis. Wie zich opgeeft bij pastor Peter-Ben Smit (pbajsmit@gmail.com), met naam en emailadres, ontvangt een brief met oefeningen die in de tijd voorafgaand aan de avonden thuis kunnen worden geprobeerd.  

Data: wo 27 februari en wo 20 maart, van 20.00-21.30.

Plaats: kerkruimte