Week van Gebed voor de eenheid van de Christenen

De “Week van Gebed” wordt van 20 tot 27 januari 2013 gehouden. De Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie (EA) hebben voor deze Week van Gebed een gezamenlijk thema vastgesteld. Het thema “Wandelen met God” is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Micha 6: 8 waarin de oproep klinkt om Gods weg van trouw, nederigheid en gerechtigheid te gaan. 


De Raad van Kerken in Amsterdam-Zuid verzorgt elke dag van de Gebedsweek een avondvesper om 17.30 uur

De locaties zijn:

Maandag 21 januari:

Oranjekerk, 2e van der Helststraat 1-3

Dinsdag 22 januari:

Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14

Woensdag 23 januari:

Oud-Katholieke parochie, Ruysdaelstraat 39

Donderdag 24 januari:

Maarten Lutherkerk, Dintelstraat 134

Vrijdag 25 januari:

Vredeskerk, Vredeskerkplein 1

Het thema nodigt uit om de eigen levensweg in te vullen als een pelgrimage. Een wandeling heeft daarbij iets onbevangens. Je kiest je weg op ongedwongen manier, je stelt je open voor wat je omgeving je aanreikt. Er zijn echter ook momenten dat de wandeling overgaat in een tocht, in een gerichte route die je kiest, vooral op die momenten dat er ervaringen zijn die raken aan gerechtigheid en vrede; momenten waarop spiritualiteit en engagement mogen samenvloeien.

Voor meer informatie over de “Week van gebed voor de eenheid” zie de site van de Raad van Kerken.