Muziek op zaterdagmiddag

Zaterdag 31 maart – 16.00 uur – toegang gratis

Aan de vooravond van de Goede Week, op zaterdag 31 maart om 16.00 uur, zal Capella Morhange weer één van de drie zesstemmige Responsoriën voor de Goede Week van Carlo Gesualdo di Venosa (ca 1560-1613) uitvoeren. Dit jaar zijn die voor de Stille Zaterdag aan de beurt. Behalve in de Oud-Katholieke Kerk aan de Ruysdaelstraat zullen zij ook in de Willem de Zwijgerkerk ten gehore worden gebracht, op Goede Vrijdag 6 april om 16.00 uur.

 

Gesualdo was een Italiaanse vorst, die ook componeerde en luit speelde. Hij schreef vijfstemmige madrigalen, waarin hij voor zijn tijd zeer avontuurlijke en ‘profetische’ harmonieën gebruikte. Ook de harmonieën van zijn Responsoriën zijn soms zeer gewaagd, maar ook aangrijpend mooi.

 

Capella Morhange bestaat uit 16 geoefende amateurzangers en staat onder leiding van Paul Blommaert.

 

De toegang in beide kerken is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.