Jodendom, een wereld vol verhalen

3000 jaar Jodendom in de Nieuwe Kerk

 

Het fascinerende verhaal van 3000 jaar jodendom wordt verteld aan de hand van 500 bruiklenen. Van schilderij tot manuscript: elk object gepresenteerd als kostbaar kleinood. De bruiklenen zijn afkomstig van gerenommeerde musea en particuliere collecties, en vaak niet eerder in Nederland te zien geweest. Absolute topstukken zijn de oudste complete Torarol uit de Staatsbibliothek in Berlijn, een schilderij van Chagall uit het Tel Aviv Museum of Art en het Alephbet Tapestry van de hedendaagse Russisch-Amerikaanse kunstenaar Grisha Bruskin.

De nadruk bij de tentoonstelling ligt op de mondiale diversiteit. Daarnaast toont de tentoonstelling aan dat ondanks de wijde verspreiding van de joden over de wereld en de grote variëteit aan verschijningsvormen de kern van de religie overal hetzelfde is. We nodigen u graag uit voor een lezing door Marlies Kleiterp, Hoofd Tentoonstellingen van De Nieuwe Kerk. Zij is nauw betrokken bij de totstandkoming van de tentoonstelling en kan u als geen ander meenemen in de wereld van 3000 jaar jodendom.