10 – Kinderkerkpost Advent 1

10Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen, daar ging het om bij de kinderkerk vandaag. Het was namelijk de eerste zondag van de advent. Het is dus nu nog 4 weken (en dus 4 kaarsen) tot aan het kerstfeest. Morris & Charlie, Joelle & Cassandra en Luka en Demi staken allemaal een kaars aan. Daarna was het tijd voor het bijbelverhaal, dit maal over de komst van het babytje Jezus. Morris had leren lezen op school en las de titel van het verhaal voor: Het eerste kerstfeest. Hij kreeg meteen applaus van de andere kinderen, zo goed ging het ! Cassandra las de kinderen de rest van het verhaal voor. En alle kinderen mochten met het verhaal meedoen door goed nieuws en slecht nieuws te roepen als dat in het verhaal voorkwam. Dat was natuurlijk heel grappig, dat snap je!
 Daarna maakte iedereen een eigen adventskaarsenstandaard om mee naar huis te nemen.
De kleur paars
Paars is de kleur van de adventstijd. Overal in de kerk zagen kinderen de kleur paars. Kijk ook maar eens. En Charlie zag dat zelfs iemand in de kerk paarse kleren aanhad.
Kerstboekje
De volgende kinderkerk is over 3 weken, op zondag 19 december. Jullie zijn dan weer van harte welkom. We gaan het dan natuurlijk over kerstmis hebben en maken een boekje met het kerstverhaal.
Graag tot dan.
 
Roeland Dekkers
Coördinator kinderkerk