Vredesweek 2010 18 t/m 26 september

Buurten voor Vrede

 

10

Dit jaar zal de Vredesweek in het teken staan van Buurten voor Vrede. Met dit motto willen we lokaal aan de slag, de dialoog met anderen zoeken en vrede letterlijk over de heg tillen. Een divers motto dat kan gaan over buren dichtbij of ver weg, over buurten in Jeruzalem of in Congo, maar ook over vrede bij u in de buurt.

IKV Pax Christi heeft ter ondersteuning van de Vredesweek allerlei materiaal ontwikkeld om zelf aan de slag te gaan bij u in de buurt, in de kerk of op school. Zo is er de Liturgiekrant om ideeën op te doen voor de zondagviering en een onderwijspakket voor in het basisonderwijs of de kindernevendienst. Daarnaast is er speciaal voor de Vredesweek 2010 een uitgave Buurten voor Vrede, Werkboek voor Ontmoeting. Dit werkboek staat vol met praktische tips voor het opzetten van interreligieuze en interculturele ontmoetingen in de buurt.