Voortgang Restauratie dak (2)

19 april 2010 Bericht van Jan Muijsert

 
10De afgelopen week is 4 dagen hard gewerkt om de steigers rondom de kerk te plaatsen zoals op bijgaande foto is te zien. Het verwijderen van de oude asfaltleien is volgens deskundigen niet strikt noodzakelijk. Ze blijven dus gewoon liggen onder de nieuwe tengels en dakpannen. Wel worden de oude versleten goten verwijderd. Deze week gaat het dakbedekkersbedrijf  aan de slag. Dit gaat minimaal 3 weken duren. Van de voortgang zullen we via de site verslag doen. De eerstkomende bouwvergaderingen zijn 3 en 12 mei. Daar wordt ook al gesproken over de daarna komende werkzaamheden. Zo is ook schilderwerk volgend jaar weer nodig, de laatste keer was in 2002 . En er moeten ARBO voorzieningen getroffen worden om veiliger op het dak te kunnen, maar dat gebeurt voornamelijk in de kap van de kerk.

 20