St. Colomba, Isle of Skye

We zijn wel gewend aan nieuwe gezichten bij de koffie-na-kerktijd, maar zondag 7 februari waren er wel twee heel bijzondere gasten, de Rev.  Robert Breaden Canon of St. Colomba Rectory en mrs. Glen Breaden uit Portree, Isle of Skye, een prachtig eiland voor de Noordwest kust van Schotland. Te vinden via deze link: www.argyllandtheisles.org.uk/portree.html.

Robert en Glen waren blij verrast om in Amsterdam (op bezoek bij hun dochter) in een kerkdienst terecht te komen, die zó anders, maar tegelijkertijd zó vertrouwd voelde.

St. Colomba maakt deel uit van de Scottish Episcopal Church, een kerk met heel sobere liturgie, in sommige parochie zijn zelfs kaarsen taboe ! Maar de Scottish Episcopal maakt deel uit van de Anglican Communion. Ze zouden graag het contact met onze parochie bestendigen. We hebben kaartjes en (web)adressen uitgewisseld, maar konden verder niet zo gauw bedenken wat daarbij de volgende stap kan zijn. We zijn van harte uitgenodigd naar Skye. Doel parochie-uitje  misschien?

fj.