Vrienden maken in de kinderkerk

Het was een bijzondere bijeenkomst in de laatste kinderkerk. Hoe kan het ook anders met het thema: Jezus en zijn vrienden. Centraal stond het verhaal hoe Jezus zijn volgelingen  vindt, voor de kinderen opschreven als het verhaal hoe Jezus met 12 mannen een bijzondere vriendschap sluit. Zij worden zijn leerlingen en blijven altijd bij hem. Daarna gingen de kinderen zelf aan het werk om een kijkdoos te maken van Jezus en zijn 12 vrienden. 
Er werd driftig gekleurd en geplakt om met alle figuurtjes een levendig tafereel te maken. Met de plaatsing van een paars venster in de deksel van de doos waren de kijkdozen maar net op tijd af voordat de kinderen weer aansloten bij de mis voor de communie-uitreiking. Aan het eind van de mis mochten de kinderen naar voren komen om hun werk vol trots te laten zien. “Ze zijn alleen nog niet af”, was de bescheiden waarschuwing van één van de jonge makers toen pastoor Jaap Spaans een blik in het kijkgat wierp. Maar dat de kinderen de activiteit waarderen bleek uit de vraag van een deelnemer aan zijn vader op de terugweg: “Wanneer mogen we weer naar de kinderkerk?”

Gelukkig is dat al snel: Op zaterdag 15 maart om 14.00 uur gaan we palmpasenstokken versieren. De volgende dag, op Palmpasen zelf, mogen de kinderen hun eigengemaakte stokken meedragen in de processie in de kerk. Alle kinderen zijn van harte welkom.